Populære indlæg

lørdag den 26. juli 2014

Syndige, saftige, dejlige (-og gratis!) bær til babys grød (og forældrene)

Bær fra naturen til dejlig syltetøj/puré/kompot/mos

Så er det lige nu at de søde modne bær er at finde rundt omkring i naturen. En billig måde at pifte babys grød eller vælling op med. 

(Hvis altså ikke du hellere selv vil bruge den til din skyr eller hvad du nu spiser om morgnen, eller til tærter, is etc....)

Herunder en hurtig gennemgang af hvilke jeg har stødt på og hvor du kan finde dem. 

Morbær
-Eller som de fleste nok genkender dem for - "Mulberry". 
I mindeparken i Århus står et stort morbær træ som bugner af disse sorte, søde, krydrede bær. Jeg syntes at de, smagsmæssigt, er en mellemting mellem brombær og hyldebær, og så er de utroligt søde. Lille Alba syntes det er et hit at få i grøden. 
Men husk at tage noget tøj på der kan tåle noget, for de farver gevaldigt!


Brombær
Brombær tager mig altid tilbage til barndommen når jeg plukker. Med hænderne indsmurt i sort/blå farve og blå tunge. Da jeg var lille var det simpelthen det bedste at plukke brombær, trods diverse rifter! 
I Århus finder man brombærbuske mange steder, men jeg kan nævne; Rehabiliteringsparken, Marselisborg skov og stien ud mod den permanente strand, som er nogle af de gode steder.


Hindbær
Jeg har før skrevet om hindbær i Århus, for der er virkelig mange!
Både i Marselisborg skov, ved Varna og i Mindeparken bugner det med hindbær. 
Og de er jo bare fantastiske, -søde og syrlige smelter de på tungen... Uuhm!


Korbær
Brombærens glemte lillebror...
De smager lige så dejligt som brombær - blot med en anelse mere syre, og så er de mere dekorative. 
Du kan finde dem de samme steder som brombær, men disse kryber langs jorden, og man skal derfor ned i højden for at spotte dem. Der er også mange i Mindeparken ud mod vandet. 


Kirsebær
Finder du også mange steder i Århus, bl.a. ved tangkrogen og mindeparken.
Sæsonen er desværre ved at slutte, men det betyder også at bærerne er næsten helt sorte og FYLDT med smag. Så hvis du er heldig at finde nogle som fuglene ikke allerede har hapset, så gør dig selv den tjeneste at plukke dem!


Alle disse bær kan bruges til smagsgiver til grød osv. og fremgangen er simpel, 

- skyl bærerne grundigt, tjek for orme eller andre insekter.
Fjern evt. sten - hæld bærerne i en gryde sammen med sukker efter behag og så skal der bare låg på gryden. Den skal småsimre i 10-15 min. 
Hvis du vil have syltetøj/kompot blender du det hele med en stavblender. 
Til pure/mos skal det sigtes gennem en sigte. 
Simpelt!

- Baby på Budget - 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar